Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g lakefilet
1 dl japansk soyasaus
1 dl hvitvin
1 dl sake
8 ts sukker
2 ss peanøttolje
400 g vasket spinat
4 ss ristet sesamfrø
Del laksefileten i 4 jevne stykker. Bland soyaasaus, hvitvin, sake og sukker i en bolle. Varm litt olje i en stekepanne. Stek fisken på sterk varme til den er nesten gjennomstekt. Det bør være igjen en liten rå kjerne.
Legg spinaten i en kjele med litt av soyasausblandingen. Damp den myk. Legg spinaten på tallerkener sammen med laksen.
Hell over saus og dryss på sesamfrø. Server med ris til.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris