Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg fersk laks
salt
kajennepepper
2 1/2 dl kremfløte
1 ss reven ost
9 plater gelatin
sitronsaft
4 eggehviter
Pynt:
2 sitroner
100-200 g reker
Kok opp vann og salt og legg fisken i. La den trekke til den er mør.
Rens fisken og støt den i en morter, eller hakk den fint. Bland fisken med reven ost og sitronsaft.
Legg gelatinen i kaldt vann til den er bløt. Smelt den i en kopp fiskekraft og rør den i fiskepureen sammen med fløten. Smak til med kajennepepper, salt og sitronsaft.
Sett det hele til avkjøling, og vend de stivpiskede eggehvitene i når pureen begynner å stivne.
Serveres helt avkjølt, gjerne på is. Pynt med kokte reker og sitron. Server rundstykker eller pariserloff til.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris