Flere resulteter finnes under oppskriften
6-8 knekkebrød
50 g smør
½ ts finhakket chili eller kajennepepper
Fyll:
5 plater gelatin
1 beger lettrømme
1 beger kremost med urter
3 ss majones
saft av ½ sitron
1 dl tørr hvitvin
200 g røkt laks
2 eggehviter
2 ss finhakket dill
salt
pepper
(10 personer til forrett)
Kjør knekkebrød i en kjøkkenmaskin til det er helt knust. Bland med smeltet smør og krydder og trykk blandingen i en rund springform på 22 cm.
Bland sammen rømme, ost og majones og rør til en jevn saus.
Kjør sitronsaft, hvitvin og halvparten av laksen i en kjøkkenmaskin til en jevn masse. Tilsett rømmesausen.
Løs opp gelatinen i 2 ss varmt vann. Pisk eggehvitene stive. Skjær resten av laksen i små terninger. Bland sammen laksemassen, lakseterningene og gelatinen.
Vend inn eggehvitene sammen med dill og chili. Smak til med salt, pepper og eventuelt kajenne.
Hell blandingen over knekkebrødmassen i formen og sett i kjøleskap til massen har stivnet.
Pynt med røykelaksskiver ved servering.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris