Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl japansk ris (klisterris)
4 ss hvitvinseddik
3 ss sukker
2 ss tørr sherry
4 tørkede japanske sopp
1/3 agurk i staver
2 store grønne blader fra purre, forvellet
3 egg
salt
olje til steking
2 skiver fersk, røket laks
50 g pillede reker
Bløtlegg den tørkede soppen i varmt vann i 30 minutter.
Kok risen i 3 dl vann i 15 minutter. Rør sammen eddik, sukker og sherry, og hell det over risen. Skjær soppen i strimler og stek den i litt olje.
Fordel halvparten av risen i et tynt lag på purrebladene. Fordel agurk, sopp og strimlet omelett på midten og rull dem sammen til en pølse. Skjær dem i stykker på 3 cm når de er kalde.
Bland rekene i halvparten av risen som er til overs. Fordel den på resten av de små omelettene, rull dem sammen og pynt med en strimmel purre. Rull med våte hender små kuler av resten av risen og pynt med laks.
Server de tre ulike slags sushi kalde med soyasau.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris