Flere resulteter finnes under oppskriften
8 store, tynne skiver røkelaks
8 nykokte blåskjell
8 reker med skall
et par salatsorter
Rekemousse:
200 g reker uten skall
200 g hvit fiskefilet
2 dl kremfløte
salt
hvit pepper
saften av 1/2 sitron
2 gelatinplater
Dillsaus:
2 dl yoghurt naturell
2 dl seterrømme eller creme fraiche
salt
hvit pepper
2 ts dijonsennep
1 dl klippet dill
dill og bønnespirer til pynt
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca. 10 minutter. Hakk reker og skjær fisk i små biter. Kjør det sammen i en food processor til jevn masse.
Hell fløten i en tynn stråle under kjøring. Krydre og smak til. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den forsiktig over svak varme. Rør forsiktig inn farsen. Får stivne noe, før den fordeles på lakseskivene som rulles rundt.
Settes kaldt til servering.
Rør sammen ingrediensene til sausen og sett kaldt.
Like før servering vaskes, tørkes og rives salaten. Fordel den på fire middagstallerkener. Legg på laksehorn, reker og blåskjell. Fordel sausen, og pynt med dill og bønnespirer.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris