Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g skinn- og benfri laksefilet
250 g blåskjell med skall eller hermetisk blåskjell
2 dl tørr hvitvin
2 ss smør eller margarin
2 ss hvetemel
8 dl blåskjellkraft eller fiskekraft/buljong
2 dl fløte
noen tråder safran
salt
hvit pepper
Vask og skyll blåskjellene godt og fjern byssustrådene. Kok dem i hvitvin til de åpner seg. Kast blåskjell som ikke åpner seg.
Sil fra kraften og ta vare på den.
Lag en jevning av hvetemel og smør eller margarin og spe med fisk- og blåskjellkraft. Tilsett fløte og la suppen koke ca 20 minutter. ha mer kraft/buljong i om den blir for tykk. Tilsett safran og smak til med salt og hvit pepper.
Skjær laksefiletene i biter og ha den i og la dem trekke noen minutter. Rens blåskjellene og ha dem i, spar noen med skall til pynt ved servering.
Server suppen med loff og kryddersmør.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris