Flere resulteter finnes under oppskriften
6 "biffer" av laks, ca. 200 g hver
salt
kvernet hvit pepper
timian
saus:
12-18 sjalottløk (eller to store løk i båter)
18 store friske sopp (gjerne sjampinjong)
100 g rosiner
3 dl portvin eller madeira
1 1/2 dl konjakk eller brandy
250 g smør
Kok rosiner i portvin og konjakk. La det bli kaldt og sil bort rosinene. Rens løk og sopp og stek det lett i litt smør i panne. Kok opp rosinlaken igjen og la den koke inn til ca. halvparten.
Kutt smør i terninger og pisk dem inn i sausen mens denne småkoker. Tilsett sopp og løk og la det trekke over svak varme en stund. Smak til med salt og pepper.
Brun "biffene" i panne med salt, pepper og timian. Stekes 3-4 minutter på hver side. Får trekke gjennom på etter-varmen.
Anrett det hele på varme tallerkener og punt med friske urter.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris