Flere resulteter finnes under oppskriften
4 rå poteter i tynne skiver
2 grovhakkede løk
12 dl vann + 2 fiskebuljongterninger
3 dl til sammen av fint oppskårne, lange strimler av like deler gulrot, sellerirot og purre
1 ss smør, margarin eller olje
1 dl kremfløte
250 g benfri laks i små terninger
salt
pepper
nymalt allehånde
1-2 ss presset sitron
2 ss romtemperert smør
finhakket dill
sitronbåter
Begynn med å lage istand alle grønnsakene. Kok først potetskiver og grovhakket løk i buljongen i en stor kjele. Kok til potetene er halvmøre (4-5 min).
Fres i mellomtiden grønnsaksstrimlene i litt smør, margarin eller olje. Ha strimlene i suppen når potetene er nesten møre. Hell også fløten og la suppen koke i 5 minutter.
Ha deretter i lakseterningene og la det trekke 1-2 minutter til. Smak til suppen forsiktig med salt, pepper og ytterst lite nymalt allehånde, samt presset sitron.
Server suppen med rikelig finhakket dill på toppen og sitronbåter og kvern med pepper på bordet.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris