Flere resulteter finnes under oppskriften
2 1/2 dl italiensk Arborio-ris
2 ss olivenolje
6 ss usaltet smør
1 middels løk
1/2 ts safran
1 glass hvitvin
1/2 - 1 liter usaltet kraft
2 dl nyrevet parmesan
maldonsalt
Bruk en relativt stor og tung gryte, hvor bunnen er dekket med olivenoljen og en tredjedel av smøret. På middels varme freser du opphakket løk til den blir myk og gyllen, ca 7 minutter.
Så har du gradvis i risen, og lar den bli klissen av oljen og smøret mens du rører rundt i 1 minutts tid. Ha i safran, øk varmen. Hell i et glass hvitvin eller to og rør inn. Hell i kraften, gjerne spiseskje for spiseskje. Sakte men bestemt rører du i risottoen til all væsken er trekt inn. Tilsett så parmesanen i risottoen samt resten av smøret, og server straks..
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong