Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss maisolje
½ ts løkfrø
1 oppskåret løk
2 tomater, flådd og skåret i skiver
1 orange eller gul paprika, renset og skåret i skiver
1 ts frisk ingefær, skrelt og revet
1 presset hvitløkfedd
1 ts chilipulver
2 ss frisk, hakket koriander
1 potet skåret i terninger
½ ts salt
50 g frosne erter
400 g basmatiris, vasket
7,5 dl vann
Varm oljen i en stor kjele og fres løkfrøene i 30 sekunder. Tilsett løk og stek forsiktig i 5 minutter til, til løken er myk.
Ha i etter tur: Tomater, paprika, ingefær, hvitløk, chilipulver, koriander, potet, salt og erter. Stek under stadig omrøring ved middels varme i 5 minutter.
Tilsett risen og rør godt i ca 1 minutt. Tilsett vannet og kok opp. Skru varmen ned, legg på lokk og la risen putre i 12-15 minutter. La risen stå med lokk i ytterligere 5 minutter før servering.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong