Flere resulteter finnes under oppskriften
2/3 kopp masoor dal (røde linser) eller tørkede grønne erter
1 hakket løk
1 hvitløkfedd, presset
50 g smør
225 g lettkokt basmatiris
2 ts malt koriander
2 ts spisskummenfrø
2 nellikspiker
3 kardemommefrukter
2 laurbærblad
1 kanelstang
1 liter kylling- eller grønnsakkraft
2 ss tomatpuré
3 ss finhakket frisk koriander eller persille
salt
malt svart pepper
Bløtlegg linsene eller ertene i kokende vann i 30 minutter. Hell av vannet, og kok i nytt vann i 10 minutter. La vannet renne av og sett til side.
Stek løk og hvitløk i vanlig smør i ca 5 minutter. Tilsett ris, rør godt slik at risen dekkes, ha i koriander, spisskummen, nellik, kardemomme, laurbærblad og hel kanel. La det koke forsiktig i et par minutter.
Tilsett linser eller erter, kraft, tomatpuré og smak til med salt og pepper. La det koke opp, legg på lokk og la retten småkoke i 20 minutter, til væsken er fordampet og linsene og risen er så vidt myke. Ha i koriander eller persille, smak til igjen. Fjern kanelstang og laurbærblad og server.
Dette er en typisk indisk rett, som den klassiske frokostretten kedgeree er oppkalt etter.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong