Flere resulteter finnes under oppskriften
1 løk
1 ss olje
3 dl langkornet ris
5 dl vann
1 boks hele tomater
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts salt
1 boks sjampinjonger i vann
1 ss smør eller margarin
1-3 ts karri
3/4 kg reker med skall
hakket persille
Skrell og grovhakk løken. Varm oljen i en gryte. Legg i løken og la den frese i noen minutter.
Hell risen og de hele tomatene i vannet og rør om. La risen koke under lokk på svak varme i ca 15 minutter.
La vannet renne av sjampinjongene. Fres dem deretter i smør og karri i en kjele i noen minutter.
Rens rekene og legg dem sammen med sjampinjongene i den ferdigkokte risen. Krydre med paprikapukver og salt. Rør med lett hånd og varm forsiktig. La ikke rekene koke, da blir de seige. Strø persille over risottoen før du serverer.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong