Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss olivenolje
250 g magert svinekjøtt, skåret i terninger på 2 ½ cm
250 g magert oksekjøtt, skåret i terninger på 2 ½ cm
125 g skinke i tynne skiver, skåret i biter på 2 ½ cm
1 løk, hakket
200 g langkornet ris
6 ¼ dl kyllingkraft
2 ss nypresset sitronsaft
125 g pølse, linguica eller chourico, i tynne skiver
salt
ristet grønn eller rød paprika i strimler
sitronbåter
Varm olivenolje i en stor kjele på middels varme. Ha i svine- og oksekjøttet og stek i 7-8 minutter, til det er svakt brunet. Ha i skinke og løk og stek i ca 10 minutter, til løken er myk.
Ha i ris, rør godt slik at riskornene blir dekket av olje, ha deretter i kraft, sitronsaft og pølse. Skru opp til sterk varme og kok opp. Skru ned til svak varme, legg på lokk og kok i ca 25 minutter, til risen er mør. Smak til med salt.
Legg retten opp på fat. Pynt med strimler av ristet paprika og server sitronbåter ved siden av. Server retten varm.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong