Flere resulteter finnes under oppskriften
1-2 fennikel
300 g langkornet ris
2 ts salt pr. l vann
2 ts karri
smeltet smør
200 g kokt skinke
2 dl buljong
reven ost
Rens og vask fenniklene, del dem i to eller fire etter størrelsen.
Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann. La dem renne godt av.
Kok risen mør i vann tilsatt salt og karri. La den renne godt av.
Smør en ildfast form. Legg en krans av ris ytterst mot kanten.
Legg fenniklene midt i fatet og dryss skinketerninger i en krans utenom dem.
Hell buljong over det hele og drypp på resten av smøret. Dryss ost over og sett fatet midt i varm ovn, 225 C i 15-20 min eller til overflaten er lett og gyllen.
Server retten varm med en grønn salat.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong