Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør eller margarin
2 dl hakket gul løk
100 g rå oksemarg
4 dl ris, helst avorioris
2 dl hvitvin
12 dl hønsebuljong
1/2 - 1 g safran eller gurkemeie
3/4 - 1 dl revet fersk parmesanost
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. Legg i løken og la den koke under lokk i noen minutter på svak varme.
Rens margen hvis det trengs. Skjær den i terninger og legg dem i kjelen. Tilsett risen og la alt frese noen minutter under stadig omrøring, slik at margen smelter og risen blir blank.
Hell i vinen. Kok risen under lokk til vinen er kokt inn. Pass på at risen ikke blir brent.
Tilsett 4 dl av hønsebuljongen og la risen koke under lokk til buljongen er kokt inn. Rør med jevne mellomrom.
Spe med ytterligere 4 dl buljong og la det koke inn. Spe med resten av buljongen. Tilsett safran mot slutten av koketiden.
Når risen er ferdig, rører du inn parmasanosten. Bruk en gaffel og skjær inn osten med lette tak slik at risen ikke blir klebrig.
Server risottoen til kalvegryte eller grillet løvbiff.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong