Flere resulteter finnes under oppskriften
4 dl ukokt ris
1 ts karri
1 boks grønn asparges, 400 g
1 boks sjampinjong i skiver, 200 g
1 kg reker med skall
1 ½ dl kremfløte
1 ½ dl majones
3 egg
1 ½ dl reven ost
Forvarm ovnen. Kok risen. Smak den eventuelt til med karri. Fordel den kokte risen utover et smurt ildfast fat.
Hell vannet av asparges og sopp. Rens rekene. Fordel asparges, reker og sjampinjong jevnt oppå rissengen.
Pisk fløten. Skill eggene i hviter og plommer. Rør eggeplommene og majonesen i fløten. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig i sausen. Fordel sausen på fatet og strø den revne osten over.
Sett fatet høyt i ovnen og stek 10-15 minutter ved 225 C til retten har blitt gyllen.
Hvis risen er kald (1 ¼ liter kokt ris) settes fatet midt i ovnen og stekes ca 25 minutter ved 220 C.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong