Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g kokosmasse
1 l vann
175 g langkornet ris
1 boks ananasbiter
saft av 1/2 sitron
1-2 ss sukker
Til servering:
1 1/2 dl kremfløte
50 g ristet kokosmasse
Dryss kokosmasse i vannet og la den trekke ca 10 minutter. Sil vannet fra og kok risen i det ca 10 minutter.
Sil vannet fra risen, skyll den i varmt vann og kok den videre i ananassaft, sitronsaft og sukker til den er mør og all væsken er absorbert.
Bland inn halvparten av ananasbitene, som er delt i fire, samt kokosmassen.
Fyll risen i en randform som er penslet med olje. Avkjøles.
Hvelv risranden på fat. Fyll midten med resten av ananasbitene. Pynt med vispet krem og ristet kokosmasse.
Kokosmassen ristes enklest hvis den legges i et tynt lag på stekeplaten og brunes i varm ovn.
Serveres godt avkjølt.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong