Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g reker uten skall
50 g kokt skinke
3 egg
1 ts salt
2 vårløk, finhakket
4 ss vegetabilsk olje
125 g erter
1 ss lys soyasaus
1 ss kinesisk risvin eller tørr sherry
450 g kokt ris
Tørk rekene med kjøkkenpapir. Skjær skinken i små terninger på størrelse med erter.
Knekk eggene i en bolle, ha i en klype salt og litt finhakket vårløk. Pisk lett med gafel slik at alt blandes godt. Sett til side.
Varm en wok og ha i halvparten av oljen. Når den er varm, tilsetter du erter, reker og skinke og freser under omrøring i 1 minutt. Deretter tilsetter du soyasaus og vin. Ta det opp og hold det varmt.
Varm resten av oljen og stek eggerøren lett. Tilsett ris og rør godt slik at alle korn skilles fra hverandre. Tilsett salt, vårløk, reker, skinke og erter. Bland godt.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong