Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g grøtris
7 1/2 dl vann
litt salt
15 g gjær
100 g sukker
4 ss lunkent vann
100 g hvetemel
2 egg
melk om nødvendig
olje eller smult til steking
sukker til pynt
Kok risen med vann og salt til vannet er absorbert og risen myk, ca 20 min.
Avkjøl risen til den er lunken. Rør gjæren ut med 1 ts sukker og lunkent vann. Rør det sammen med risen og la det stå og heve ca 40 min.
Rør i hvetemel, egg, resten av sukkeret og melk om nødvendig. Deigen skal være nokså tykk. La deigen heve ca 30 min til.
Varm olje eller fett. Slipp skjeer med deigen ned i fettet og la bollene steke til de er sprø og gyllenbrune. La dem renne av på papirhåndkle og vend dem i sukker.
Serveres varme eller kalde. Syltetøy smaker godt til.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong