Flere resulteter finnes under oppskriften
225 g basmatiris
1-2 ss solsikkeolje
1 hakket løk
1 presset hvitløkfedd
1 stor gulrot, revet grovt
1 ts spisskummenfrø
2 ts malt koriander
4 kardemommefrukter
1 laurbærblad
5 dl kyllingkraft, grønnsakvann eller vann
75 g usaltede nøtter
salt
malt svart pepper
hakket frisk koriander til pynt
Ha risen i en grov sil og vask under rennende vann. Hell risen over i en bolle, tilsett friskt vann og la stå i 30 minutter. Hell så risen over i silen.
Varm oljen i en lav, bred gryte og tilsett løk, hvitløk, gulrot og stek i 5 minutter. Tilsett ris sammen med spisskummenfrø, malt koriander, kardemommefrukter og laurbærblad. La det stå og koke i 1-2 minutter under omrøring til risen er godt blandet med krydderet.
Ha i væske og smak til med salt og pepper. Kok opp, senk varmen og la risen koke forsiktig i ca 10 minutter.
Ta kjelen av platen uten å fjerne lokket. La stå ytterligere 5 minutter, fjern så kardemomme og laurbærblad.
Bland i nøtter og smak til igjen. Dryss over hakket koriander til pynt.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong