Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss vegetabilsk olje
250 g basmatiris
½ ts gurkemeie
½ ts tørket mynte
saft og skall av 1 sitron
5 dl vann
½ ts salt
1 ss svarte sennepsfrø
Velg en kjele med tettsittende lokk og varm oljen varsomt før du har i risen. Rør godt rundt så risen dekkes helt av oljen, tilsett gurkemeie og mynte og rør det også inn.
Kryst sitronsaften rett i kjelen, riv skallet først og sett det til side, og hell i vann til det står vel 2 cm over risen.
Rør inn salt, sett på lokket og la det koke opp før du reduserer varmen og lar det koke meget sakte, nærmest bare trekke under lokk til alt vannet er absorbert., ca 15 minutter.
Hvis du fremdeles har litt vann igjen i kjelen når risen er kokt, kan du ta av lokket og legge et kjøkkenklede over, det vil trekke til seg vannet når det fordamper. Risen kan godt stå slik i 30 minutter før du har den over i serveringsbollen.
Mens risen koker, rister du sennepsfrøene et par minutter i tørr stekepanne og setter dem til side. Når du har øst opp risen, drysser du dem over sammen med det revne sitronskallet.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong