Flere resulteter finnes under oppskriften
250 oksefilet
2 ss olje
2-3 løk
1 fedd hvitløk
1/3 slangeagurk
2-3 stilker stangselleri
1-2 middelstore grønne paprika
2-3 ss soyasaus
salt
pepper
2 tomater
225 g langkornet ris
vann
salt
Saus:
1 ss soyasaus
2 gulrøtter
2 1/2 dl hønsebuljong
1/2 ss eddik
1 ss maisennamel
2-3 ss vann
Skjær kjøttet i små terninger, som brunes i olje sammen med løkringer og knust hvitløk. Demp varmen og la det surre til løken så vidt er mør.
Tilsett skrellede agurkskiver, finskåret selleri og strimlet paprika.
La retten surre videre. Rør av og til i blandingen og pass varmen så det ikke blir tørt.
Tilsett soyasaus, salt og pepper mot slutten av koketiden.
For å gi farge og smak til retten kan man tilsette halve tomater.
Kok risen, damp den tørr og bland ris med kjøtt og grønnsaker.
Kok soyasaus, revne gulrøtter og buljong til røttene er møre. Mos dem og tilsett eddik og maisennamel som er rørt ut i vann. Kok til sausen er tykk og blank.
Server risblandingen med sausen over.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong