Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
200 g sjampinjonger
1 løk
2 ss olje
salt
pepper
klippet gressløk
250 g langkornet ris
2 ts salt pr. l vann
1 ts gurkemeie
4 kalvemedaljonger
2 ss olje
salt
pepper
persille til pynt
Rens og strimle rød og grønn paprika. Rens og vask soppen.
Damp paprika og sopp sammen med hakket løk til alt er mørt. Bruk ikke for sterk varme. Smak til med salt og pepper og dryss med gressløk.
Kok risen 12-13 minutter i lettsaltet vann tilsatt gurkemeie.
Hell kokevannet fra og damp risen tørr.
Stek kalvemedaljongene i olje ved middels sterk varme til de er gylne og så vidt gjennomstekt, ca 8 minutter på hver side. Dryss med salt og pepper.
Server risen på varmt fat. Legg en stor skje grønnsakblanding på hver kalvemedaljong og plasser dem oppå risen.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong