Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g langkornet ris
8 svisker
2 1/2 dl vann
50 g sukker
350 g magert svinekjøtt
2 ss lake fra syltet ingefær
1 ss maisennamel
2 ts hakket, syltet ingefær
2 ts sherry
salt
pepper
olje til steking
Saus:
1 ss maisennamel
1 1/2 dl sviskevann
1 ss soya
1 ss eddik
1 ss olje
4 agurkskiver til pynt
Kok opp rikelig med vann, tilsett 2 ts salt pr. l vann. Dryss risen i og la den koke ved sterk varme 12 min. Hell kokevannet fra og spyl risen med kaldt vann. Damp den i varmeskap eller ved svak varme i stekeovn til den er tørr. Hold risen varm.
Bløt sviskene natten over hvis de er meget tørre. Kok dem i vann, smak til med sukker.
Mal kjøttet en eller to ganger.
Rør kjøttet sammen med de øvrige ingredienser, samt 4 hakkede svisker.
Form 4 store eller 8 små kjøttboller, og stek dem gylne og sprø i olje.
Lag sausen ved å røre alle ingrediensene sammen og gi det et oppkok.
Server kjøttbollene på en seng av varm ris med sausen over og pyntet med agurkskiver og svisker.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong