Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g basmatiris
7,5 dl vann
3 grønne kardemommefrukter
2 nellikspiker
1 ts salt
½ ts safran
3 ss lettmelk
Skyll risen minst to ganger og ha den i en kjele med vann. Tilsett kardemomme, nellik og salt. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter.
Bland safran og melk i en liten kjele og varm opp.
For å kjenne om risen er ferdig, press noen riskorn mellom peke- og tommelfinger. Risen skal være myk på utsiden, men ha en litt hard kjerne. Hvis risen er fuktig, ta kjelen av platen og hell risen forsiktig over i et dørslag. Skyll kjelen.
Hel risen i kjelen igjen og ha i safran og melk. Legg på et tettsittende lokk og la stå ved middels varme i 7-10 minutter.
Ta kjelen av varmen og la risen stå med lokk i 5 minutter til før servering.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong