Flere resulteter finnes under oppskriften
1 porsjon Pilaffris med karri eller safran
300 g reker med skall eller 100 g rensede
1 boks (ca 250 g) blåskjell
1 rød eller grønn paprika
1-2 ss margarin eller smør
1-2 hvitløksfedd
dill
evt eggebåter
Lag pilaffrisen av langkornet ris. Gjør i mellomtiden i stand de øvrige ingrediensene. Rens rekene. Hell kraften av blåskjellene, den kan eventuelt blandes i risen mot slutten av koketiden. Del, kjern ut, skyll og hakk eller skjær paprikaen i strimler.
Fres rekene, blåskjell og paprika raskt i fettet. Smak til med presset hvitløk.
Bland skalldyrblandingen med den ferdigkokte risen, eller anrett risen på et fat og hell skalldyrblandingen over. Klipp over dill og garner eventuelt med eggebåter.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong