Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g okselever
200 g renskåret oksekjøtt
2-3 ss smør eller margarin
salt
pepper
100 g sjampinjonger
1 ss soyasaus
1 ss tomatpuré
1/2 dl fløte
3 tomater
2-3 løk
1/2 rød paprika
2 dl langkornet ris
Skjær lever og kjøtt i pene terninger og brun dem i fett.
Legg alt over i en tykkbunnet gryte.
Kok stekepannen ut med litt vann og hell det over leveren.
Dryss med salt og pepper, tilsett sjampinjonger, soyasaus, tomatpuré, fløte og tomatbåter.
La retten småsurre til alt er mørt. Ca 20 minutter.
Skjær løken i båter. Brun den til den er gyllen og legg den i gryten til kjøttet.
Mot slutten av koketiden tas lokket av gryten slik at det meste av væsken koker inn.
Kok risen i rikelig lettsaltet vann ca. 12 min. Hell kokevannet fra, spyl risen med kaldt vann og damp den tørr.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong