Flere resulteter finnes under oppskriften
750 ml vann
1 1/2 ts salt
375 ml ukokt, langkornet ris
4 skiver bacon, opphaket
3 egg
1/8 ts pepper
9 ts olje
2 ts finhakket fersk ingefær
225 g griljert svinekjøtt i tynne skiver
225 g reker med skall
8 løk, finhakket
2 ss soyasaus
kjørvel blader for pynt
Bland sammen vann og salt under lokk. Kok opp og rør inn risen. Reduser varmen og småkok risen under lokk i 15-20 minutter og drener.
Stek bacon i en stekepanne over middels varme. Rør ofte til det er blitt sprøtt. Fjern så alt fra stekepannen bortsett fra 1 ss baconfett.
Pisk eggene med pepper i en liten bolle og hell 1/3 av eggeblandingen oppi stekepannen slik at eggene dekker hele bunnen.
Stek over middels varme til eggene er stive etter 1 til 2 minutter og fjern eggene fra pannen.
Rull opp omeletten og skjær den i tynne strimler.
Hell i 1 1/2 ts olje i pannen og tilsett halvparten av den eggeblandingen som er igjen. Hell på stekepannen slik at eggeblandingen dekker hele bunnen og stek eggene til de er faste. Fjern fra pannen, rull opp og skjær i tynne strimler. Gjenta med 1 1/2 ts med olje og resten av eggeblandingen.
Varm opp de 6 ts av oljen som er igjen i pannen over middels sterk varme og tilsett ingefær. Stek under omrøring i 5 minutter og rør inn omelettstrimlene, bacon, griljert svin, reker, løk og olje. Kok under omrøring til det er gjennomvarmt. Pynt om ønskelig med kjørvel.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong