Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g renskåret lammekjøtt
1 hakket løk
1 fedd hvitløk
3 ss olje
2-3 dl buljong
salt
pepper
2-3 gulrøtter
4 tomater
3-4 picklesagurker
4 grønne, syltede tomater
2 ss lake fra tomatene
250 g langkornet ris
2 ts salt pr. l vann
Skjær kjøttet i terninger som brunes i olje sammen med hakket løk og knust hvitløk.
Hell buljong over og dryss på salt og pepper. Kok kjøttet under lokk ca 30 minutter.
Tilsett de rensede gulrøttene i skiver. Kok videre ca 10 minutter.
Tilsett hele eller halve tomater og kok videre til kjøttet er mørt, ca 20 minutter.
Bland inn picklesagurk i skiver og syltede tomater i båter. Smak til med tomatlake.
Kok risen mør i lettsaltet vann. Hell kokevannet fra og bland risen i kjøttet. Tilsett eventuelt litt mer buljong hvis retten virker for tørr.
Server retten rykende varm med grønn salat til.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong