Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liten kylling
2 ss olje
2 ss smør
3 store løk
2 fedd hvitløk
7,5 dl hønsebuljong eller annen kraft
2,5 dl hvitvin
150 g langkornet ris
1 ts oregano
200 g dypfryste erter
salt
Skjær kyllingen i små, pene stykker. Fjern skinnet.
Varm olje og smør i pannen. Skjær løken i skiver og hakk hvitløken. Stek det i pannen til noe av løken er blitt gyllen.
Bland kyllingen med løken.
Tilsett kraft og vin og la det småkoke til kyllingen er nesten mør, ca 30 min.
Ha i risen og oregano. La det hele koke til risen er ferdig og det meste av kraften og vinen er sugd opp, ca 30 min.
Tilsett ertene og la dem koke med de siste 5 min. Smak til med salt.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong