Flere resulteter finnes under oppskriften
1 middels stor røkt kolje
vann
1 dl langkornet ris
1 1/2 dl vann
salt
1 laurbærblad
1 sitronskive
50 g smør eller margarin
1 liten løk
Garnering:
1-2 hardkokte egg
persille
paprikapulver
sitronbåter
Skjær fisken i pene stykker og legg dem i en kasserolle med kaldt vann. Gi fisken et oppkok, ta gryten fra varmen.
Kok risen i 1 1/2 dl vann, salt, laurbærblad og sitron.
Gi risen et oppkok, legg tett lokk på og la den koke sakte ca 15 minutter. Alt vannet er da forsvunnet og risen er ferdig.
Varm smøret og damp den hakkede løken til den er mør. Tilsett fisk og ris og varm det hele godt.
Anrett løk, fisk og ris på varmt fat og pynt med halve egg, persille og paprikapulver.
Server med ristet loff til.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong