Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g tørre, sorte bønner
1 hvitløkbåt, presset
3/4 liter vann
1 liten grønn paprika, grovhakket
1 dl finhakket løk
1 ts olivenolje
1 laurbærblad
1/2 ts salt
1 ss eddik 5 %
4 dl ferdig kokt ris
50 g hermetisk pimiento i skiver
1/2 sitron i båter
La bønnene ligge i vann over natten. Hell dem i et dørslag, og la dem renne godt av. Ha bønner, hvitløk, vann, paprika, løk, olje, laurbærblad og salt i en stor suppekjele. Legg lokk på, og la retten koke 1 time. Skru ned varmen, og la retten trekke 3 timer til bønnene er veldig myke. Rør rundt iblant, og tilsett mer vann om nødvendig. Ta ut 1/3 av bønnene, og mos dem. Ha dem tilbake i kjelen. Ta ut laurbærbladet, og tilsett eddik. Server retten over kokt ris, og pynt med pimiento og sitron.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong