Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g langkornet ris 90 g smør 1 ss olivenolje 1 løk, finhakket 1 ss pinjekjerner 2 ss mandelflak 250 g kyllinglever, finhakket 2 ss korinter 1 ts mildt paprikapulver salt svart pepper 2 ts finhakket frisk persille
Legg risen i bløt i rikelig vann minst 1 time. Sil risen og skyll den i kaldt vann. Smelt halvparten av smøret sammen med oljen på svak varme i en panne med lokk. Tilsett løken og la den ligge i 10 minutter, til den er myk. Skru opp varmen og tilsett pinjekjernene, mandler og kyllinglever. Stek i 5 minutter mens du rører hele tiden til nøttene er lysebrune og kyllingleveren er gjennomstekt. Smelt resten av smøret i en stor gryte og ha i ris, korinter og paprikapulver. La det surre i 3 minutter. Rør kontinuerlig. Kok opp 6 dl vann og hell det over risen, rør om én gang og legg på lokk. La det småkoke forsiktig i 12 minutter, til vannet er absorbert. Ta risen av varmen og rør inn blandingen av kyllinglever og nøtter. Dekk med et kjøkkenhåndkle og legg lokket over. La det stå i 10 minutter, og rør deretter rundt i risen med en gaffel, slik at den blir luftig. Dryss persille over og server.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong