Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg magert lammekjøtt
2 små løk
3 tomater
50 g ris
1 egg
salt
pepper
reven muskat
8 kålblad
4 skiver bacon
1 ss smør
1/2 dl vann
2 dl tørr hvitvin
salt
pepper
sitronsaft
Mal kjøtt, løk og tomater én gang på kjøttkvern.
Bland dette med ris, egg og krydder og form det til et brød.
Forvell 8 store kålblad i kokende, lettsaltet vann.
Legg kjøttbrødet på kålbladene og bind bladene rundt kjøttet med skåldet bomullsgarn.
Skjær bacon i terninger og brun det lett i gryte.
Ta baconet opp og ha smøret i gryten.
Brun kjøttet med kålen lett på alle sider. Snu det med to teskjeer så kålbladene ikke går i stykker.
Skru ned varmen og tilsett vann, bacon og hvitvin.
La det hele stå og småkoke under lokk ca. 1 time.
Ta kjøttet opp og smak sjyen til med salt, pepper og sitronsaft.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong