Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g langkornet ris
2 ts salt pr. l vann
1 ts gurkemeie
2 finhakkede løk
1 ss olje
1 ss hvetemel
2 dl buljong
5 små tomater
1 grønn paprika
1 ts tørket rosmarin
1 ts salt
1/2 ts pepper
750 g oksefilet
1 ss olje
salt
pepper
Kok risen i rikelig vann, som er krydret med salt og gurkemeie. Hell kokevannet fra og spyl risen med kaldt vann. Press den ned i små kopper, som en penslet med olje, og hold den varm.
Fres hakket løk i olje, dryss på mel. Spe med buljong.
Flå tomatene og del dem i båter. Rens paprikaen og skjær den i ringer eller strimler.
Kok tomater og paprika sammen med løken og tillsett rosmarin, salt og pepper. La sausen koke ca 20 minutter.
Brun kjøttet skarpt på alle kanter i olje. Dryss med salt og pepper. Hell sausen over og la det hele surre ca 10 minutter.
Server kjøttet skåret i skiver med sausen over og ristoppene ved siden av.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong