Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g svinefilet
1 1/2 ss kinesisk soyasaus
2 kopper ris
3 kopper vann
1 ts salt
1 ss smør
4 ss olje
1/2 ts ingefær
1 hvitløkfedd
15 skåldede mandler
1 purre
1 grønn paprika
200 g sjampinjong
salt
pepper
Skjær kjøttet i strimler og vend det i soyasaus. La det stå og trekke ca 20 min.
Dryss risen i det kokende vannet som er tilsatt salt og smør. Kok risen ved svak varme ca 12 min. Slå av varmen og la den stå enda 12 min.
Ha oljen i pannen og tilsett ingefær og presset hvitløk. La oljen bli godt varm og ha i mandlene. La dem bli pent brune før de tas opp.
Legg kjøttet i oljen og brun det pent. Ta det opp.
Skjær purren i fine ringer og paprikaen i strimler. Ha dette og sjampinjongen i oljen og stek alt ved sterk varme noen få minutter. Smak til med salt og pepper og legg kjøtt og manler i. La det hele bli gjennomvarmt.
Smør en ringform med olje og press risen ned i formen. Vend risen på varmt fat og hell kjøtt og grønnsaker i midten av risranden.
Serveres rykende varm med litt ekstra soya til.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong