Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g langkornet ris
2 ts salt pr. l vann
2 ss smør eller margarin
100 g reven ost
500 g fiskefilet
1 finhakket løk
2 ss olje
4 tomater
100 g sjampinjonger
1 1/2 dl hvitvin
skall av 1/2 sitron
salt
pepper
halve sitronskiver og persille til garnering
Kok risen 12-15 minutter i lettsaltet vann. Hell kokevannet av og spyl risen med kaldt vann. Smelt smøret og damp risen i det. Rør inn reven ost.
Fyll risen i godt smurt randform. Hold den varm.
Vask fiskefileten og skjær den i porsjonsstykker. Fres løk i olje. Flå tomatene og del dem i fire. Legg dem i gryten til løken sammen med sjampinjonger i skiver.
Spe med hvitvin og la grønnsakene dampe til tomatene begynner å falle sammen.
Legg fiskeskivene i gryten. Dryss på salt og pepper og revet sitronskall. La det hele surre til fisken er ferdig.
Server risranden hvelvet på fat med fiskestuingen i midten. Dryss persille over fisken og legg halve sitronskiver rundt risranden,
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong