Flere resulteter finnes under oppskriften
1 dl villris
4 ss smør
1 hakket løk
1 presset fedd hvitløk
1 grovrevet gulrot
1 grovrevet squash
50 g sopp i tynne skiver
2 dl naturris
1 1/4 dl tørr hvitvin
4 dl grønnsakbuljong
1 1/2 ts malt koriander
1 ss sitronsaft
40 g valnøtter
litt smør
salt
pepper
Kok opp 3 dl lettsaltet vann og tilsett villrisen. La det småkoke i 35-40 minutter til risen er knapt mør. Hell av vannet.
Smelt smør i en kjele, tilsett løk og hvitløk og stek i 5 minutter.
Tilsett gulrot, squash og sopp, og la det koke i 4 minutter. Tilsett naturris og rør godt. Hell vin og buljong over, og la det småkoke i ca 30 minutter til all væsken er trukket inn. Pass på at det ikke koker tørt, for risottoen skal være litt fuktig. Ikke rør under kokingen - det vil gi en grøtet konsistens.
Tilsett den kokte villrisen. Bland inn koriander, sitronsaft, valnøtter, litt smør, salt og pepper.
Trykk risottoen i en vannskylt form. La den stå et par minutter før den hvelves og serveres.
Server retten sammen med en hovedrett eller som hovedrett med en frisk grønn salat.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong