Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss ghi (klaret smør)
5 cm kanelstang
175 g mykt brunt sukker
115 g grøtris
1,2 liter melk
1 ts malt kardemomme
50 g sultanas
25 g mandelflak
aluminiumsfolie ved servering
Smelt ghi i en tykkbunnet kjele. Tilsett kanel og sukker og la det putre i 5-8 minutter til sukkeret begynner å bli karamellisert. Sett ned varmen med en gang det skjer.
Ha i risen og halvparten av melken. Kok opp under stadig omrøring så melken ikke koker over. Skru ned varmen og la det syde til risen er kokt. Rør jevnlig med en treskje.
Ha i resten av melken, kardemomme, sultanas og mandler og la det småkoke til blandingen er blitt tykk. Rør hele tiden så rispuddingen ikke setter seg fast. Serveres varm eller kald, pyntet med folie.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong