Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g langkornet ris
1 stor boks tunfisk
5 picklesagurker
2 hardkokte egg
4 ss olje
2 ss eddik
salt
pepper
2 tomater
1 salathode
4-6 oliven
4-6 picklesagurker
2-3 sitroner
Kok risen mør i lettsaltet vann, ca 12 minutter. Hell kokevannet fra og avkjøl risen.
Plukk tunfisken i mindre biter og bland den med hakket agurk og hakkede egg.
Hell en blanding av olje, eddik, salt og pepper over fisken. Rør ris og fisk sammen.
Smør en puddingform med olje og trykk risen fast ned i den. Sett den kjølig minst 1 time.
Dekk et flatt fat med salatblader og hvelv rissalaten på dem.
Pynt risen med tomatbåter og oliven. Legg en krans av agurkvifter rundt risen.
Server rissalaten godt avkjølt med sitronbåter til.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong