Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g langkornet ris
250 g brune linser
5 store løk
1 ½ dl olivenolje
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
½ ts mildt paprikapulver
salt
svart pepper
naturell yoghurt
Legg risen i bløt i rikelig vann minst 1 time. Gå over linsene og fjern urenheter, skyll grundig i kaldt rennende vann. Skrell løken, finhakk to løk. Del de gjenværende tre løkene i to og skjær dem i tynne skiver.
Kok opp en stor kjele saltet vann og fosskok linsene i 10 minutter. Stek den finhakkede løken i 2 ss olje til den er brun over det hele. Rør ofte.
Slå vekk kokevannet fra linsene og rør inn den stekte løken og krydderne. Ha på rikelig salt og pepper. Hell på 1 ½ liter kaldt vann, kok opp og la det koke uten lokk i 10-15 minutter, til linsene er møre, men ikke har gått i oppløsning.
Slå risen i en sikt og skyll den. Ha risen i gryten og kok uten lokk i 5 minutter, til mesteparten av væsken er absorbert. Skru varmen ned så langt som mulig, legg på lokk og la det småkoke i 20 minutter.
I mellomtiden varmer du resten av oljen på middels varme i en stekepanne. Når oljen er svært varm, has den skivede løken i pannen og stekes i 15-20 minutter under hyppig omrøring, til all løken er brun og karamellisert.
Legg ris- og linseblandingen i en stor bolle, dryss den sprøstekte løken over og hell oljen fra stekepannen over det hele. La det stå i 10 minutter før servering. Denne retten smaker også godt kald. Server sammen med naturell yoghurt.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong