Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ss olivenolje
1 stor løk
kjøttet av 1 rå kylling
salt
pepper
225 g langkornet ris
3/4 l hønsebuljong
1/2 ts safran
250 g røkt pølse
250 g røkt skinke
1 rød paprika
8-12 sjøkreps eller store reker
sorte og grønne oliven til garnityr
Varm oljen i kasserollen, eller ildfast gryte, som retten senere kan serveres i.
Brun hakket løk i olje, tilsett kyllingkjøttet som er skåret i store terninger. La det bli brunt. Dryss salt og pepper over.
Tilsett ris og la den bli blank i oljen.
Løs safranen opp i litt av buljongen, ha den i gryten sammen med resten av buljongen.
La retten småkoke til risen begynner å bli myk og absorbere væsken.
Tilsett skiver av pølse, strimlet skinke og strimler av rød paprika. La retten koke videre ca 15 minutter. Rør forsiktig i den når den begynner å tykne.
Tilsett rensede krepsehaler og la dem bli varme. Pynt med urensede kreps eller reker og med sorte og grønne oliven.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong