Flere resulteter finnes under oppskriften
10 dl hønsebuljong
200 g ris
¼ selleri
1 løk
100 g sjampinjong
1 grønn pepperfrukt
salt
pepper
Forvarm ovnen til 180 C. Gjør i stand grønnsakene. Selleri og pepperfrukt uten frøstokk og kjerner, skjæres i strimler, sjampinjongene deles i fire eller skjæres i tykke skiver, og løken grovhakkes.
8 dl buljong, ris og grønnsaker helles i en stor gryte eller en ildfast form. Det må være god plass i kokekaret for retten utvider seg sterkt under den påfølgende prosessen.
Krydre med salt og pepper og sett gryten eller formen i stekeovnen med tettsluttende lokk på. Kikk under lokket nå og da for å kontrollere at risen ikke koker seg for fast, spe i tilfelle med litt buljong.
La retten småkoke ca 1 time. Server den rykende varm med tomatketchup til.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong