Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g kokt skinke i ett stykke
100 g salami
2 ss smør eller margarin
1 løk
1 fedd hvitløk
1 grønn paprika
1 gul paprika
2 tomater
1 dl hakket kruspersille
salt
nymalt pepper
knust timian
1 laurbærblad
paprika
kajenne
6 dl kraft på terning
2 dl langkornet ris
1 pk fryste haricots verts, ca 225 g
8 fryste sjøkreps, ca 200 g
Skjær skinke og pølse i terninger, fres dem i smør. Ta dem opp av smøret.
Rens og hakk begge løkene, fres dem i smør og bland dem med skinken og pølsen i en gryte.
Kjerne ut og strimle paprikaen, flå tomatene og skjær dem i båter, bland dem i gryten. Tilsett nesten all persillen og samtlige krydder, hell over kraften.
Tilsett risen når kraften koker, senk varmen og la risen småkoke ca 20 minutter.
Legg i gryten skinke, pølse, tinte haricots verts og tinte sjøkreps. Gi gryten et oppkok under lokk. Dryss persille over.
Et godt tilbehør til denne retten kan være smurte kuvertrundstykker dryppet i karse.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong