Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store maiskolber
2 laurbærblad
1 kokt krabbe, ca 1 kg
25 g smør
15 g hvetemel
3 dl kremfløte
6 vårløk i strimler
salt
svart pepper
hvit pepper
kajenne
varme baguetter ved servering
Fjern blader og tråder fra maiskolbene, hold dem på høykant på benken og skjær av maiskornene med en kraftig kniv. Legg kornene til side.
Legg de skrelte maiskolbene i en kjele med 2,5 liter vann, laurbærblad og 2 ts salt. Kok opp og la det trekke til kolbene er møre.
Åpne krabben. Ta vare på skallet. Fjern munnpartiet og paven, som sitter rett nedenfor munnen. Fjern gjellene som sitter på skroget. Skrap det brune krabbekjøttet ut av skallet, og ta vare på det.
Knekk klørne, og plukk ut det hvite kjøttet fra klørne og fra skroget. Legg det til side. Legg krabbebena og resten av skallet i kjelen sammen med maiskolbene. La det trekke i 15 minutter. Sil kraften over i en annen kjele, og la det fosskoke til det er kokt inn til 2 liter.
I mellomtiden smelter du smøret i en liten panne. Tilsett mel og rør jevnlig over svak varme til jevningen er gyllen. Trekk pannen av laten, og rør inn 2,5 dl av kraften. La det koke opp, rør til det tykner og bland jevningen i resten av kraften. Ha i maiskornene og la det koke i 5 minutter.
Tilsett krabbekjøtt, fløte og strimlet vårløk, smak til med salt, svart og hvit pepper og kajenne. La det syde i 2 minutter. Serveres umiddelbart, eventuelt med varme baguetter.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner