Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kalvehode
vann
salt
1 liten rødløk
1/2 sellerirot
1 gulrot
90 g smør
1 skive bacon
1 ss tomatpuré
1 dl hvetemel
1 l brun kjøttkraft
pepper
1 dl hvitvin
sukkerkulør
3 hardkokte egg
5 dl fiskesuppeboller
Kalvehodet skoldes og kløves. Hodet vaskes og legges i rennende kaldt vann natten over.
Kalvehodet renses. Legg hodet i kaldt vann og kok opp. Kok det i ca 10 minutter.
Hodet tas opp, skylles og legges i kaldt vann med litt salt. Kok opp og la det trekke i ca 45 minutter til hodet er hvitt og fast, og kjøttet løsner fra bena. Ta opp hodet og skjær ut kjøttet. Legg det under lett press.
Kraften siles og skummes. Du trenger ca 1 liter kraft. Kok inn om nødvendig.
Grønnsakene renses, kuttes opp og freses i 2 ss smør sammen med bacon og tomatpuré. Tilsett kraften og kok i ca 2 timer.
Sil kraften. Brun resten av smøret med melet. Spe med kraften.
Skjær kjøttet i terninger og legg i suppen, som smakes til med pepper og hvitvin. Fargen justeres med sukkerkulør. Hardkokte eggebåter og fiskeboller tilsettes som garnityr.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner