Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor kylling i stykker med skinnet på
2 liter vann
6 store gulrøtter i biter
3 selleristilker i tynne skiver
3 pastinakk i biter
½ purre i skiver
1 kålrot i terninger
2 skrelte hvitløkfedd
10 persillestilker
4 dillstilker
1 ½ ts salt
nykvernet svart pepper
Kok opp vann og kylling i en stor kjele og skum av regelmessig.
Sett til side 1 dl av gulrotbitene og ha resten i kjelen sammen med de øvrige ingrediensene. La det hele trekke over svak varme under lokk til kyllingene er klare, ca 1 time.
Ta opp kyllingbitene, avkjøl dem og skjær så kjøttet i passe store biter. Legg kjøttet til side.
Ha ben og skinn tilbake i suppen og la den småkoke i ytterligere 1 time.
Sil suppen over i en ren kjele, gjerne gjennom et sileklede, og press forsiktig ut så mye væske som mulig.
Vil du ha en ekstrem mager suppe, setter du kjelen i kjøleskapet natten over og fjerner fettlokket som har dannet seg.
Varm suppen med kyllingkjøttet og smak til med salt og pepper. Spe eventuelt med mer vann hvis mye er kokt bort. Rør inn resten av gulrøttene og server suppen i varme tallerkener. Dryss friske urter over.
I jødiske familier får man ofte kreplach til, en slags kjøttfylt melbolle, eller så rører man inn litt kokte nudler. Andre bruker brød til.
Denne suppen påstås å hjelpe mot alt, fra hjertesorg til bakrus. Så kalles den da også for jødisk penicillin og jødisk valium.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner