Flere resulteter finnes under oppskriften
2 små levende hummer KRAFT: 2 liter vann 1 ss salt 1 laurbærblad 1 ss frisk timian 1 ss bladpersille 2 løk 1 nellik 1 gulrot, skrelt og delt i skiver 1 sellerirot, skrelt og delt i terninger 1 bit appelsinskall, revet med potetskrller 6 hvitløkfedd 1 ss hel hvit pepper, grovt knust i morter 1 dl hvitvinseddik SUPPE: 2 dl kremfløte Saften av 1 sitron 200 g sukkererter
Start med kraften: Kok opp vann med ingrediensene til kraften og la den småkoke i 30 minutter. Legg i hummeren med hodet først, og la den koke i 4 minutter. Sett kjelen kaldt og la hummeren kjøle seg ned med kraften, ca 90 minutter. Ta op hummeren og brekk av halen. Del halen i to og skrap ut kjøttet. Knus klørne forsiktig og ta ut klokjøttet. Pass på at det fliser seg opp. Del halekjøttet i terninger. Skyll skallet godt i kaldt vann. Sil av kraften og hell 5 dl av den i en food processor. Tilsett alt hummerskallet, fløte og sitronsaft, og kjør alt til en fin masse i minst 5 minutter. Tilsett 5 dl hummerkraft til, og kjør pureen i 5 minutter til. La blandingen passere en fin hårsikt, eventuelt med glasshåndkle i bunnen, slik at du får ut alle skallbitene. Avkjøl suppen. Gi sukkerertene et raskt oppkok. De skal være fine og sprø. Avkjøl dem. Plasser hummerkjøttet midt på den kalde tallerkenen, hell over den kalde suppen og pynt med sukkererter.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner