Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ kg fisk, tre av følgende: småsild, makrell, breiflabb 4 hvitløkfedd 750 g plommetomater, flådd og uten kjerner 3 ss hakket frisk persille 3 ½ dl tørr hvitvin 250 g ferske små akkar 500 g levende blåskjell ¾ dl olivenolje 1 løk, hakket 2 røde tørkede røde chilipepper, hakket ¼ ts safran salt svart pepper 4 kamskjell 8 store kokte reker (scampi)
Fjern fiskehodene og legg dem i en kjele med en hel hvitløkfedd, ¼ av tomatene, 1 ts persille, 1/3 av hvitvinen og 1 ½ liter vann. Kok opp og la småkoke i 30 minutter. Siles. Rens akkar og blåskjell. Skjær opp all fisk som er lengre enn 15 cm i ca 7 cm lange biter. Hakk resten av hvitløken og grovhakk resten av tomatene. Varm oljen i en gryte. Surr løken på svak varme til den er myk, ca 20 min. Ha i hvitløk og 2/3 av persillen som er igjen. La det surre i 10 min. Ha i tomater og chilipepper. La surre i enda 10 minutter under omrøring, til tomatene er oppløst. Hell over resten av vinen, skru opp varmen og kok opp. La det småkoke i 2 minutter. Tilsett fiskebuljongen, safranen og rikelig med salt og pepper. Kok opp. Skru ned varmen og la småkoke uten lokk i 15 min. Tilsett fisken i den rekkefølge koketiden angir: akkar, fisk med fast kjøtt, hel fisk, rå reker, kamskjell, kokte reker og til slutt skjellene/muslingene. Total koketid skal ikke overskride 20 minutter. Dryss med persille og server.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner