Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammekjøtt
pepper
2 skrelte gulrøtter
3 skrelte løk
8 rå poteter
2 purrer
1 1/2 - 2 liter kokekraft eller vann og buljong
1 boks tomater (400 g)
2-3 ss tomatpuré
1 stort laurbærblad
hvitløk
1 ts rosmarin
2 ts timian
1/2 liten appelsin
1/2 liter kokte, hvite bønner eller 1/2 liter purre til pyntegrønt
Kok kjøttet til suppen, gjerne dagen i forveien. Beregn 2 liter vann og 1 ss salt til 1 kg lammekjøtt, som blir suppe til 6-8 personer.
Legg kjøttet i kokende vann med bare salt og litt hel pepper. Det skal være så mye vann at kjøttet nesten dekkes. La det hele koke sakte og fint under lokk i 1 - 1 1/4 time til det er skikkelig mørt.
Skum av nå og da. Når kjøttet er ferdig siles kokekraften og kjøttet settes til side så lenge. Ben ut kjøttet når det er avkjølt.
Skjær gulrøtter, løk, poteter og purre i skiver. Sett halvparten av purren til side. Fres resten av grønnsakene noen minutter i litt smør eller margarin i en stor kjele. Hell over den silte kokekraften fra kjøttet eller tilsvarende mengde vann og buljongterning.
Tilsett tomatene med kraft samt tomatpuré og ha i det ønskede krydderet. Press den halve appelsinen og spar den til du skal smake til suppen. La alt koke under lokk i 30 - 45 minutter.
Brun de utbenede kjøttstykkene i litt smør eller margarin slik at de får farge. Ha dem i suppen. Bland også i de kokte hvite bønnene hvis du ønsker det. Smak til suppen - kanskje trengs det litt mer salt og pepper eller noe annet krydder. Smak også til med appelsinsaften. Dryss på rikelig med finhakket purre før suppen bæres inn på bordet.
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg
Californisk fisk- og skalldyrsuppe
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus
Fiskesuppe med flyndre og blåskjell
Gjestesuppe med sei, torsk og tomater
Gratinert krabbesuppe med calvados
Grønnsakssuppe med kjøttboller
Grønnsaksuppe med squash og ostefølge
Kald grønnsaksuppe fra Andalusia
Kald yoghurtsuppe med fennikel
Kikertsuppe med lammefrikadeller
Klar suppe med omelett-strimler
Klar suppe med pastafirkanter og erter
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Kyllingsuppe med tortillachips
Laksesuppe med løk og fennikel
Laksesuppe med safran og blåskjell
Linsesuppe med kokos og koriander
Middelhavs-fiskesuppe med safran
Potet- og purresuppe som i Provence
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Rødbetsuppe med kokos og chili
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sjampinjongsuppe med grønn pynt
Skalldyr- og brødsuppe fra Lisboa
Sterk suppe med gulrot, kokos og spisskum
Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner
Suppe med broccoli, ansjos og pasta
Suppe med grillet tomat og pasta
Suppe med kjøttboller og pasta
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker
Suppe med sandskjell og pinjekjerner